Bereidingstijd 35 minuten
Benodigdheden voor deze lekkernij
- 4 plakjes bladerdeeg
- 1 middelmaat friszure handappel
- 2 eetlepels rozijnen
- 1 schepje suiker
- 1 theelepel custardpoeder
- Halve theelepel kaneel
- Kristalsuiker
Bereidingswijze voor deze lekkernij
De rozijnen 30 minuten wellen in een beetje water en giet het water er vervolgens af
Schil de appel(s) ontdoe deze van het klokhuis en snij de appel in kleine stukjes
- Vermeng de appelblokjes met de suiker, custardpoeder, kaneel en rozijnen (potpourri)
- Neem 4 plakjes bladerdeeg uit de diepvries en leg deze op een schoon werkblad
- De potpourri verdelen over de bladerdeegplakjes, de randjes vrijlaten
- Maak de randen nat met een kwastje water en vouw de plakjes bladerdeeg als een enveloppe dicht
- Leg de appelflapjes op ingevette bakplaat of op een bakplaat met bakpapier
- De bovenkant van het appelflapje met water bestrijken en dun bestrooien met witte kristalsuiker
- Verwarm de oven op 200 graden C en bak de appelflapjes in 20 minuten goudbruin.
- Laat deze even afkoelen en eet smakelijk
Serveertip:
- Serveerde appelflap bij een kop koffie of thee
- De appelflap leent zich uitstekend als een zoet nagerecht
- Lekker met een toef echte slagroom
Categorie: (Ge) bakkerij
Was het lekker? Deel dit recept: