Italiaanse kipfilet met mozzarella

Bereidingstijd: 25 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 4 stuks kipfilet à 125 gram
  • 100 gram mozzarella
  • 4 eetlepels zongedroogde tomaten
  • 8 plakjes bacon
  • Zout, peper en paprikapoeder
  • Bloem en boter

Bereidingswijze van dit recept:

  1. De mozzarella raspen en in een kom doen
  2. Snij de plakjes bacon in blokjes, en bak deze in een klein beetje boter bruin
  3. Hak de zongedroogde tomaten en vermeng deze met mozzarella en de gebakken bacon
  4. Snij de kipfilet aan èèn kant open en bestrooi de binnenkant met paprikapoeder
  5. Vul de kipfilet met het mengsel van mozzarella, tomaat en bacon
  6. Vouw de kipfilets dicht, en wrijf deze in met zout en peper, druk ze vervolgens om en om in de bloem
  7. Verwarm de boter in een koekenpan, en bak de gevulde kipfilets om en om bruin en gaar
  8. De kipfilets zijn gaar als de kaas er begint uit te lopen

Serveertip:

Serveer Italiaanse kipfilet en mozzarella eens met sperziebonen met aardappelpuree

Categorie: Kip- en eiergerechten
Ingrediënten: , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *