Aardappelpuree

Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 1 kilo aardappelen ( netto gewicht )
  • Melk
  • Roomboter
  • Zout, peper en nootmuskaat

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Schil  de aardappelen, en snij deze in grove stukken
  2. Kook deze gaar met het zout
  3. De gare aardappelen fijnstampen
  4. Doe de melk en de roomboter erbij,
  5. (Giet er voldoende melk bij zodat het niet te dik is )
  6. Roer dit met een garde door elkaar
  7. Even op het vuur verhitten
  8. Als laatste de peper en de nootmuskaat toevoegen

Serveertip:

  • Men kan de aardappelpuree in de oven gratineren
  • Dit is van een bruin korstje voorzien !!!!

Categorie: Aardappelbereidingen
Ingrediënten: , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

2 reacties op Aardappelpuree

  1. miranda Schippers op 10 augustus 2016 om 13:03

    het is me niet duidelijk hoeveel melk en hoeveel roomboter benodigd is

    • Koos op 16 augustus 2016 om 20:53

      Dag Miranda
      Jou vraag aangaande de hoeveelheid roomboter en melk.
      Voor boter gebruik hiervoor 50 gram en melk is een beetje afhankelijk van het soort aardappelen die je hiervoor gebruikt.
      Zelf denk ik aan ongeveer 2 dl melk, mocht je het te dik vinden kan er altijd nog iets bij.
      Ons motto is altijd: je kunt er wel iets bijdoen, maar eruit halen is lastiger.
      Hartelijke groeten, Koos

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *