Benodigdheden voor deze cake:
- Cakeblik
- 200 gram boter
- 200 gram basterdsuiker
- 200 gram cakemeel
- 4 eieren
Bereidingswijze voor deze cake:
- De roomboter gedurende 1 uur op kamertemperatuur laten komen
- Verwarm de oven voor op 145 o C
- Doe de zachte roomboter met de suiker in een mixerkom
- Mix de boter en de suiker luchtig, totdat de massa wit is geworden
- Voeg op hoge snelheid één voor één de eieren door de wit geworden massa
- Als laatste de gezeefde cakemeel voorzichtig erdoor heen spatelen
- Het cakeblik invetten met boter
- Het luchtige cakebeslag in de cakevorm doen
- Strijk deze glad met een spatel
- Het gevulde cakeblik midden in de voorverwarmde oven plaatsen
- Bak de cake gedurende 60 minuten in een oven van 145 o C
- Als de cake gaar is uit de oven halen en deze storten op een schaal
Serveertip:
- Serveer oma’s cake met een lekkere toef slagroom
Categorie: (Ge) bakkerij
Was het lekker? Deel dit recept: