Oma’s cake

Benodigdheden voor deze cake:

  • Cakeblik
  • 200 gram boter
  • 200 gram basterdsuiker
  • 200 gram cakemeel
  • 4 eieren

Bereidingswijze voor deze cake:

  1. De roomboter gedurende 1 uur op kamertemperatuur laten komen
  2. Verwarm de oven voor op 145 o C
  3. Doe de zachte roomboter met de suiker in een mixerkom
  4. Mix de boter en de suiker luchtig, totdat de massa wit is geworden
  5. Voeg op hoge snelheid één voor één de eieren door de wit geworden massa
  6. Als laatste de gezeefde cakemeel voorzichtig erdoor heen spatelen
  7. Het cakeblik invetten met boter
  8. Het luchtige cakebeslag in de cakevorm doen
  9. Strijk deze glad met een spatel
  10. Het gevulde cakeblik midden in de voorverwarmde oven plaatsen
  11. Bak de cake gedurende 60 minuten in een oven van 145 o C
  12. Als de cake gaar is uit de oven halen en deze storten op een schaal

Serveertip:

  • Serveer oma’s cake met een lekkere toef slagroom

Categorie: (Ge) bakkerij
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *