Bereidingstijd: 30 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 400 gram mie
- 400 gram kipfilet
- 150 gram uien
- 150 gram taugé
- 150 gram prei
- 150 gram witte kool
- Knoflook, gemberpoeder, djinten, peper, ketjap, sambal.
- Olijfolie
Bereidingswijze van dit gerecht:
- Gebruik een wokpan
- Snij de kipfilet in blokjes, en vermeng deze met een beetje ketjap
- Snij de uien, prei, kool, en de taugé fijn
- Kook de mie in ruim water met een beetje zout
- Bak de blokjes vlees in een beetje olijfolie gaar
- Voeg de kruiden toe
- Doe de gesneden ui er bij, en bak deze bruin
- Tenslotte de prei, kool en de taugé mee wokken
- Als de mie gaar is ( al dente ) deze afgieten,
- Voeg het toe aan de rest, en op een hoog vuur alles opbakken
- De kruiden naar behoefte gebruiken
Serveertip:
- U kunt de kipfilet vervangen door omelet reepjes ( vegetarische bami )
- Bak 8 stuks los geklopte eieren met zout en peper in een koekenpan tot een plat gebakken ei
- Snij de gebakken ei in reepjes, en voeg dit als laatste toe aan de bami
- Serveer atjar tjampoer bij de bami goreng
- Serveer satésaus bij de bami goreng
Categorie: Eenpansgerechten
Ingrediënten: djinten, gemberpoeder, ketjap, kipfilet, knoflook, mie, olijfolie, omelet, prei, sambal, tauge, uien, witte kool
Was het lekker? Deel dit recept: