Bami goreng

Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 400 gram mie
  • 400 gram kipfilet
  • 150 gram uien
  • 150 gram taugé
  • 150 gram prei
  • 150 gram witte kool
  • Knoflook, gemberpoeder, djinten, peper, ketjap, sambal.
  • Olijfolie

 Bereidingswijze van dit gerecht:

  1. Gebruik een wokpan 
  2. Snij de kipfilet in blokjes, en vermeng deze met een beetje ketjap
  3. Snij de uien, prei, kool, en de taugé fijn
  4. Kook de mie in ruim water met een beetje zout
  5. Bak de blokjes vlees in een beetje olijfolie gaar
  6. Voeg de kruiden toe
  7. Doe de gesneden ui er bij, en bak deze bruin
  8. Tenslotte de prei, kool en de taugé mee wokken
  9. Als de mie gaar is ( al dente ) deze afgieten,
  10. Voeg het toe aan de rest, en op een hoog vuur alles opbakken
  11. De kruiden naar behoefte gebruiken

Serveertip:

  • U kunt de kipfilet vervangen door omelet reepjes ( vegetarische bami )
  • Bak 8 stuks los geklopte eieren met zout en peper in een koekenpan tot een plat gebakken ei
  • Snij de gebakken ei in reepjes, en voeg dit als laatste toe aan de bami
  • Serveer atjar tjampoer bij de bami goreng
  • Serveer satésaus bij de bami goreng

Categorie: Eenpansgerechten
Ingrediënten: , , , , , , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *