Bruinebonengerecht met spitskool

Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • Klein potje bruine bonen
  • 500 gram spitskool
  • 500 gram aardappelen (netto gewicht)
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 plakken schouderham
  • 1 rookworst
  • Olie

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Snij de aardappelen in blokjes van 3×3 centimeter, en kook deze heel even beetgaar
  2. Snij de spitskool in smalle reepjes
  3. Snij de schouderham en de rookworst in reepjes
  4. Pel de teentjes knoflook, en snij deze fijn
  5. Laat de bruine bonen op een zeef uitlekken
  6. Doe de olie in een wokpan, bak hierin de knoflook
  7. Vervolgens de reepjes spitskool roerbakken
  8. De uitgelekte bruine bonen erdoor scheppen
  9. Even goed doorverhitten
  10. Bak in een koekenpan de aardappels bruin
  11. Bak de reepjes ham en rookworst op het laatst nog even mee

Serveertip:

  • Serveer de aardappelen met de bruine bonen apart van elkaar
  • Lekker met tomatenketchup

Categorie: Eenpansgerechten
Ingrediënten: , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Eén reactie op Bruinebonengerecht met spitskool

  1. Mini op 7 december 2016 om 14:07

    Perfect…. geen gedoe, wel lekker

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *