Bereidingstijd: 30 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- Klein potje bruine bonen
- 500 gram spitskool
- 500 gram aardappelen (netto gewicht)
- 2 teentjes knoflook
- 4 plakken schouderham
- 1 rookworst
- Olie
Bereidingswijze van dit recept:
- Snij de aardappelen in blokjes van 3×3 centimeter, en kook deze heel even beetgaar
- Snij de spitskool in smalle reepjes
- Snij de schouderham en de rookworst in reepjes
- Pel de teentjes knoflook, en snij deze fijn
- Laat de bruine bonen op een zeef uitlekken
- Doe de olie in een wokpan, bak hierin de knoflook
- Vervolgens de reepjes spitskool roerbakken
- De uitgelekte bruine bonen erdoor scheppen
- Even goed doorverhitten
- Bak in een koekenpan de aardappels bruin
- Bak de reepjes ham en rookworst op het laatst nog even mee
Serveertip:
- Serveer de aardappelen met de bruine bonen apart van elkaar
- Lekker met tomatenketchup
Categorie: Eenpansgerechten
Ingrediënten: aardappelen, bruine bonen, knoflook, olie, rookworst, schouderham, spitskool
Was het lekker? Deel dit recept:
Perfect…. geen gedoe, wel lekker