Bereidingstijd: 30 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 750 gram aardappelen (netto gewicht)
- 750 gram Chinese kool
- 500 gram gehakt
- 1 ui
- Kerrie, ketjap, peper, zout
- Olie
- Geraspte kaas, paneermeel
Bereidingswijze van dit recept:
- Snij de aardappelen in blokjes van 2 centimeter
- Snij de Chinese kool in reepjes van 2 centimeter
- Snij de ui in blokjes
- Kook de aardappelen met zout in 10 minuten stevig gaar
- Olie in een wok verhitten, vervolgens de ui met het gehakt rulbakken
- Schep dit uit de wok in een bakje
- Vervolgens de Chinese kool met de kerrie, ketjap en peper in de wok doen
- Bak dit geheel op een hoog vuur beetgaar
- Vul een ovenschaal, en vul deze met een laagje aardappelen
- Daarna een laagje gehakt met ui, en een laagje Chinese kool
- Strooi er een beetje geraspte kaas en een beetje paneermeel over
- Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 180° C
- En laat deze 25 minuten in de oven doorverwarmen
Serveertip:
- Chinese koolschotel kan prima een dag van te voren gemaakt worden
Categorie: Eenpansgerechten
Ingrediënten: aardappelen, chinese kool, gehakt, geraspte kaas, kerrie, ketjap, olie, paneermeel, uien
Was het lekker? Deel dit recept: