Kipkerrieschotel met rijst

Bereidingstijd: 45 minuten

Benodigdheden voor dit recept:

  • 500 gram kipfilet
  • 50 gram boter
  • 2 uien
  • 1 klein blikje ananas
  • 250 cc kookroom
  • 300 gram rijst
  • 50 gram boter
  • 1 eetlepel kerrie
  • 550 cc  kippenbouillon ( van een tablet )
  • 500 gram sperziebonen

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Snij de kipfilet in blokjes
  2. Snij de uien in klein blokjes
  3. Kook de rijst in de kippenbouillon gaar
  4. Breek de sperziebonen, en kook deze  beetgaar
  5. Bak de kipfilet in de boter bruin, voeg de gesneden uien toe
  6. Vervolgens de kerriepoeder meebakken
  7. Als laatste de kookroom erbij doen, even doorlaten koken
  8. Vul een ovenschaal met: eerst de gare rijst
  9. Vervolgens met sperziebonen en met gesneden ananas
  10. Als laatste afdekken met het kipgerecht
  11. Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 180 graden Celsius
  12. En laat deze ongeveer 20 minuten in de oven doorwarmen

Serveertip:

Serveer de kipkerrie schotel met komkommersalade

Categorie: Eenpansgerechten
Ingrediënten: , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *