Bereidingstijd: 45 minuten
Benodigdheden voor dit recept:
- 500 gram kipfilet
- 50 gram boter
- 2 uien
- 1 klein blikje ananas
- 250 cc kookroom
- 300 gram rijst
- 50 gram boter
- 1 eetlepel kerrie
- 550 cc kippenbouillon ( van een tablet )
- 500 gram sperziebonen
Bereidingswijze van dit recept:
- Snij de kipfilet in blokjes
- Snij de uien in klein blokjes
- Kook de rijst in de kippenbouillon gaar
- Breek de sperziebonen, en kook deze beetgaar
- Bak de kipfilet in de boter bruin, voeg de gesneden uien toe
- Vervolgens de kerriepoeder meebakken
- Als laatste de kookroom erbij doen, even doorlaten koken
- Vul een ovenschaal met: eerst de gare rijst
- Vervolgens met sperziebonen en met gesneden ananas
- Als laatste afdekken met het kipgerecht
- Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 180 graden Celsius
- En laat deze ongeveer 20 minuten in de oven doorwarmen
Serveertip:
Serveer de kipkerrie schotel met komkommersalade
Categorie: Eenpansgerechten
Ingrediënten: ananas, kerrie, kipfilet, kippenbouillon, kookroom, rijst, sperziebonen, uien
Was het lekker? Deel dit recept: