Bereidingstijd: 60 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 350 gram lasagne bladen
- 500 gram gehakt
- 1 grote ui, en 1 rode paprika
- 300 gram roerbakgroente ( Italiaanse )
- 2 blikjes tomatenpuree
- Oregano, basilicum, paprikapoeder,zout en peper
- Olijfolie
Voor de saus:
- 6 dl liter melk
- 35 gram maizena
- Nootmuskaat
- 100 gram geraspte kaas
Bereidingswijze van dit recept:
- Bak het gehakt met zout en peper, rul in olijfolie
- Voeg toe: de roerbakgroente, de gesneden ui en gesneden paprika
- Vervolgens de paprikapoeder met de tomatenpuree erbij doen
- Goed doorbakken, basilicum en oregano toevoegen
- De pan van het vuur nemen
- Maak de saus van de melk, maizena en nootmuskaat
- Roer de saus door het mengsel van gehakt en groente
- Vet een ovenschaal in met boter, en vul deze met een laagje gehaktsaus
- Vervolgens daarop lasagne bladen, een laagje gehaktsaus enz.
- Als laatste afdekken met saus, vervolgens de geraspte kaas erover strooien
- Zet de schaal in een voorverwarmde oven, en bak dit alles op 180 0 C
- Na 40 minuten is de lasagne klaar voor consumptie
Serveertip:
- Serveer de lasagne met frisse salade bijvoorbeeld tomatensalade of komkommersalade
Categorie: Eenpansgerechten
Ingrediënten: basilicum, gehakt, lasagnebladen, olijfolie, oregano, paprika, paprikapoeder, roerbakgroente, tomatenpuree, uien
Was het lekker? Deel dit recept: