Lasagne bolognese

Bereidingstijd: 60 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  1. 350 gram lasagne bladen
  2. 500 gram gehakt
  3. 1 grote ui, en 1 rode paprika
  4. 300 gram roerbakgroente ( Italiaanse )
  5. 2 blikjes tomatenpuree
  6. Oregano, basilicum, paprikapoeder,zout en  peper
  7. Olijfolie

Voor de saus:

  1. 6 dl liter melk
  2. 35 gram maizena
  3. Nootmuskaat
  4. 100 gram geraspte kaas

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Bak het gehakt met zout en peper, rul in olijfolie
  2. Voeg  toe: de roerbakgroente, de gesneden ui en gesneden paprika
  3. Vervolgens de paprikapoeder met de tomatenpuree erbij doen
  4. Goed doorbakken, basilicum en oregano toevoegen
  5. De pan van het vuur nemen
  6. Maak de saus van de melk, maizena en nootmuskaat
  7. Roer de saus door het mengsel van gehakt en groente
  8. Vet een ovenschaal in met boter, en vul deze met een laagje gehaktsaus
  9. Vervolgens daarop lasagne bladen, een laagje gehaktsaus  enz.
  10. Als laatste afdekken met saus, vervolgens de geraspte kaas erover strooien
  11. Zet de schaal in een voorverwarmde oven, en bak dit alles op 180 0 C
  12. Na 40 minuten is de lasagne klaar voor consumptie

Serveertip:

Categorie: Eenpansgerechten
Ingrediënten: , , , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *