Bereidingstijd: 30 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 300 gram penne rigate
- 200 gram ontbijtspek
- 3 eieren
- 2 teentjes knoflook
- Peper
- 1 dl room
- 50 gram Parmezaanse kaas
- Olie
Bereidingswijze van dit recept:
- Snij het ontbijtspek in dobbelsteentjes
- Hak de teentjes knoflook fijn
- Breek de eieren in een kom, en roer de peper, room en de Parmezaanse kaas erdoor
- Kook de penne beetgaar (al dente) kijk op het pak voor de kooktijd
- De olie in een pan doen, en bak hierin de knoflook en de blokjes ontbijtspek
- De penne afgieten, de gebakken spekblokjes erdoor scheppen
- Als laatste de het eimengsel erdoor roeren totdat er stolling ontstaat
- Na bereiding van dit gerecht, direct serveren
Serveertip:
- Serveer penne carbonara als een eenpansgerecht
- Serveer penne carbonara eens met een frisse komkommersalade
Categorie: Eenpansgerechten
Ingrediënten: eieren, knoflook, olie, ontbijtspek, Parmezaanse kaas, penne rigate, room
Was het lekker? Deel dit recept: