Penne carbonara

Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 300 gram penne rigate
  • 200 gram ontbijtspek
  • 3 eieren
  • 2 teentjes knoflook
  • Peper
  • 1 dl room
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • Olie

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Snij het ontbijtspek in dobbelsteentjes
  2. Hak de teentjes knoflook fijn
  3. Breek de eieren in een kom, en roer de peper, room en de Parmezaanse kaas erdoor
  4. Kook de penne beetgaar (al dente) kijk op het pak voor de kooktijd
  5. De olie in een pan doen, en bak hierin de knoflook en de blokjes ontbijtspek
  6. De penne afgieten, de gebakken spekblokjes erdoor scheppen
  7. Als laatste de het eimengsel erdoor roeren totdat er stolling ontstaat
  8. Na bereiding van dit gerecht, direct serveren

Serveertip:

  • Serveer penne carbonara als een eenpansgerecht
  • Serveer penne carbonara eens met een frisse komkommersalade

Categorie: Eenpansgerechten
Ingrediënten: , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *