Benodigdheden voor dit gerecht:
- 1000 gram aardappelen ( netto gewicht )
- 800 gram prei
- 500 gram gehakt
- Boter
- 4 tomaten
- 1 rode paprika
- Zout, peper en nootmuskaat
Bereidingswijze van dit recept:
- Maak van de aardappels een luchtige aardappelpuree
- Snij de prei in ringen van 1 centimeter, en was deze goed ( gebruik allen het witte gedeelte van de prei )
- Snij de tomaten in dunne plakjes
- Snij de paprika in blokjes
- Bak de gehakt in boter rul, vervolgens de paprika en de tomaten mee bakken
- Bak de preiringen 5 minuten in een beetje boter beetgaar
- Stamp de preiringen door de hete aardappelpuree
- Goed doorverhitten, en daarna het gehakt, paprika en tomaten mengsel er door heen roeren
- Op smaak maken met zout, peper en nootmuskaat
Serveertip:
- Het gehakt kunt u achterwege laten
- In plaats daarvan een heerlijke rookworst erbij serveren behoort ook tot de mogelijkheden
- Als laatste een eetlepel geraspte kaas toevoegen !
- Een cordon bleu erbij serveren, een perfecte combinatie
Categorie: Eenpansgerechten
Ingrediënten: aardappelen, cordon bleu, gehakt, geraspte kaas, nootmuskaat, paprika, prei, rookworst, tomaten
Was het lekker? Deel dit recept: