Bereidingstijd: 50 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 600 gram visblokjes (kabeljauw en zalm)
- 750 gram spinazie (diepvries deelblokjes)
- 750 gram aardappelen (netto gewicht)
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- Zout en peper
- Olie
Bereidingswijze van dit recept:
- Maak van de aardappelen een luchtige aardappelpuree
- Snij de vis in blokjes van 2½ centimeter, en vermeng deze met zout en peper
- Snij de ui in blokjes
- Hak het teentje knoflook fijn
- Een beetje olie in een wokpan doen
- En bak hierin de gehakte knoflook en de gesneden ui
- Vervolgens de visblokjes bakken
- De ontdooide spinazie in een ovenschaaldoen
- De gebakken vis met ui en knoflook er op scheppen
- Vervolgen afdekken met aardappelpuree
- De schaal in een voorverwarmde oven van 170 o C plaatsen
- En deze in 35 minuten garen en gratineren
Serveertip:
- Spinazie visschotel kunt u een dag eerder maken, lekker makkelijk als u even in tijdnood zit
- Serveer witte wijn bij dit gerecht
Categorie: Eenpansgerechten
Ingrediënten: aardappelen, knoflook, olie, spinazie, uien, visblokjes
Was het lekker? Deel dit recept: