Bereidingstijd: 30 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 400 gram mie
- 400 gram kipdijfilet
- 150 gram uien
- 100 gram rode paprika
- 150 gram witte prei
- 4 schijven ananas uit blik
- 2 teentjes knoflook
- Gemberpoeder, djinten, peper, ketjap, sambal.
- Olijfolie
Bereidingswijze van dit gerecht:
- Gebruik een wokpan
- Snij de kipdijfilet in blokjes, en vermeng deze met een beetje ketjap
- Snij de uien, prei, kool, en de rode paprika fijn, snij de ananas in stukjes
- Hak de teenjes knoflook fijn, en vermeng deze met de kip
- Kook de mie in ruim water met een beetje zout
- Bak de blokjes vlees in een beetje olijfolie gaar
- Voeg de kruiden toe
- Doe de gesneden ui er bij, en bak deze bruin
- Tenslotte de prei, kool en de paprika mee wokken
- Als de mie gaar is ( al dente ) deze afgieten,
- Voeg het toe aan de rest, en op een hoog vuur alles opbakken
- Als laatse de gesneden ananas erbij doen
- De kruiden naar behoefte gebruiken
Serveertip:
- U kunt de kipdijfilet vervangen door omelet reepjes ( vegetarische zomerbami )
- Bak 8 stuks los geklopte eieren met zout en peper in een koekenpan tot een plat gebakken ei
- Snij de gebakken ei in reepjes, en voeg dit als laatste toe aan de bami
- Serveer atjar tjampoer bij de zomerbami-goreng
- Serveer pindasaus bij de zomerbami-goreng
Categorie: Eenpansgerechten
Was het lekker? Deel dit recept: