Bereidingstijd: 15 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 8 eieren
- 150 gram magere spekreepjes
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 150 gram champignons
- Zout en peper
- Scheutje kookroom
- Boter
Bereidingswijze van dit recept:
- Snij de ui in kleine ringen
- Was de champignons zorgvuldig en snij deze in plakjes
- De paprika doorsnijden, van zaden ontdoen, en in blokjes snijden
- De eieren loskloppen in een kom, zout en peper en room toevoegen
- De ui en de spekjes met een beetje boter bakken in een koekenpan
- De gesneden paprika toevoegen
- Vervolgens het losgeklopte ei erbij doen
- Op een zacht vuurtje het geheel laten stollen
- Snij de boerenomelet in vier gelijke delen
Serveertip:
- Garneer een bordje met verse sla en tomaat
- Serveer de boerenomelet op een geroosterde sneetje witbrood
Categorie: Kip- en eiergerechten
Ingrediënten: champignons, eieren, kookroom, magere spekreepjes, paprika, uien
Was het lekker? Deel dit recept: