Kip Pilav

Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 400 gram kipfilet
  • 200 gram champignons
  • 200 gram uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 blikje perziken
  • Ketjap, sambal, zout, paprikapoeder
  • Olijfolie
  • 1 eetlepel maizena

Bereidingswijze van dit recept:

  1. De kipfilet in blokjes snijden en deze vermengen met peper en zout
  2. Snij de uien, knoflook en de champignons
  3. Bak de kipblokjes met de ui, knoflook en de champignons in olijfolie
  4. Voeg de tomatenpuree.  ketjap en de sambal toe
  5. Vervolgens een beetje sap van de perziken, en de gesneden perziken toevoegen
  6. Water erbijdoen, vervolgens 10 minuten laten pruttelen
  7. Eventueel een beetje afbinden tot een saus dikte, gebruik hiervoor aangemaakte maizena

Serveertip:

  • Kip pilav serveren met basmatirijst en fijne doperwtjes

Categorie: Kip- en eiergerechten
Ingrediënten: , , , , , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *