Bereidingstijd: 30 minuten
Benodigdheden voor dit recept:
- 400 gram kipfilet
- 100 gram bloem
- 80 gram boter
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 8 dl water
- 2 dl room
- zout
- 1 ui en bieslook
Bereidingswijze van dit gerecht:
- Snij de kipfilet in kleine stukjes, en vermeng dit met een beetje zout
- Bak de blokje vlees en de fijngesneden ui in de boter
- Doe nu de kerrie poeder erdoor
- Als alles gebakken is de bloem toevoegen
- Goed mengen en door verhitten
- Blus dit af met water
- Laat het aan de kook komen, totdat er een dikke saus is ontstaan
- Dan als laatst de room erdoor mengen
- Garneer het af met gesneden bieslook
- U kan het zout vervangen door kippenbouillon poeder te gebruiken
Serveertip:
- Kipkerrie ragout serveren met rijst en doperwten
- Erg lekker is, de ragout met ananas verrijken
Categorie: Kip- en eiergerechten
Ingrediënten: ananas, bieslook, bloem, doperwten, kerriepoeder, kipfilet, kippenbouillonpoeder, rijst, room, uien, water
Was het lekker? Deel dit recept:
Hoi Koos,
Wij hebben vanavond heerlijk gegeten van je kipkerrie ragout. Foto’s gemaakt en die beland ook bij ons in het recepten boek.
Ik hou je website wel in de gaten, ga zo door.