Kipkerrie ragout

 Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden voor dit recept:

  • 400 gram kipfilet
  • 100 gram bloem
  • 80 gram boter
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 8 dl water
  • 2 dl room
  • zout
  • 1 ui en bieslook

Bereidingswijze van dit gerecht:

  1. Snij de kipfilet in kleine stukjes, en vermeng dit met een beetje zout
  2. Bak de blokje vlees en de fijngesneden ui in de boter
  3. Doe nu de kerrie poeder erdoor
  4. Als alles gebakken is de bloem toevoegen
  5. Goed mengen en door verhitten
  6. Blus dit af met water
  7. Laat het aan de kook komen, totdat er een dikke saus is ontstaan
  8. Dan als laatst de room erdoor mengen
  9. Garneer het af met gesneden bieslook
  10. U kan het zout vervangen door kippenbouillon poeder te gebruiken

Serveertip:

  • Kipkerrie ragout serveren met rijst en doperwten
  • Erg lekker is, de ragout met ananas verrijken

Categorie: Kip- en eiergerechten
Ingrediënten: , , , , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Eén reactie op Kipkerrie ragout

  1. Jannie op 22 februari 2010 om 18:38

    Hoi Koos,

    Wij hebben vanavond heerlijk gegeten van je kipkerrie ragout. Foto’s gemaakt en die beland ook bij ons in het recepten boek.
    Ik hou je website wel in de gaten, ga zo door.

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *