Bereidingstijd: 15 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 8 eieren
- 1 dl kookroom
- 200 gram boeren achterham
- Zout en peper
Bereidingswijze van dit recept:
- Breek de eieren in een kom, en roer deze door elkaar
- Doe de kookroom met zout en peper erbij
- Snij de ham in fijne reepjes, en roer dit door de massa
- Zet een pan water op en breng deze aan de kook
- Doe de eiermassa in een pan die 1 maatje kleiner is
- Zet deze voorzichtig in de pan met kokend water (au bain-marie)
- Door af en toe te roeren laat het ei-mengsel zich op deze manier garen
- Als alles is gestold, de pan uit het hete water halen, en direct serveren
- Let op dat het niet te gaar wordt, dus niet te droog laten worden
Serveertip:
- Gebruik roerei met ham op een broodje
- Prima vleesvervanger bij de warme maaltijd b.v bij spinazie
- Voor een vegetarische vleesvervanger de ham achterwege laten
Categorie: Kip- en eiergerechten
Ingrediënten: boerenachterham, eieren, kookroom
Was het lekker? Deel dit recept: