Roerei met ham

Bereidingstijd: 15 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 8 eieren
  • 1 dl kookroom
  • 200 gram boeren achterham
  • Zout en peper

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Breek de eieren in een kom, en roer deze door elkaar
  2. Doe de kookroom met zout en peper erbij
  3. Snij de ham in fijne reepjes, en roer dit door de massa
  4. Zet een pan water op en breng deze aan de kook
  5. Doe de eiermassa in een pan die 1 maatje kleiner is
  6. Zet deze voorzichtig in de pan met kokend water (au bain-marie)
  7. Door af en toe te roeren laat het ei-mengsel zich op deze manier garen
  8. Als alles is gestold, de pan uit het hete water halen, en direct serveren
  9. Let op dat het niet te gaar wordt, dus niet te droog laten worden

Serveertip:

  • Gebruik roerei met ham op een broodje
  • Prima vleesvervanger bij de warme maaltijd b.v bij spinazie
  • Voor een vegetarische vleesvervanger de ham achterwege laten

Categorie: Kip- en eiergerechten
Ingrediënten: , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *