Tjap tjoi

Bereidingstijd: 45 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 500 gram kipfilets
  • 200 gram uien
  • 150 gram winterwortel
  • 150 gram paprika
  • 150 gram prei
  • 100 gram champignon
  • 100 gram komkommer
  • 100 gram taugé
  • Olijfolie
  • Gemberpoeder,knoflook, zout, peper,  en ketjap
  • 2 dl kippenbouillon
  • Aardappelmeel

Bereidingswijze van dit gerecht:

  1. Snij de kipfilet in reepjes, en vermeng deze met zout en peper
  2. Snij alle groente ( niet te fijn ) was deze en leg dit op een vergiet
  3. Bereid dit gerecht in een wok
  4. Bak de uien met de knoflook, gemberpoeder en  in de olijfolie
  5. Voeg de kippenreepjes met ketjap toe
  6. Bak de rest van de groente ( behalve de taugé )op een hoog vuur mee
  7. Als laatste de taugé er bij doen
  8. Doe nu de kippenbouillon erbij ( water met een bouillonblokje )
  9. En laat dit 15 minuten sudderen
  10. Bind het geheel af met een beetje aardappelmeel

Serveertip:

  • Serveer tjap tjoi met witte rijst of mihoen

Categorie: Kip- en eiergerechten
Ingrediënten: , , , , , , , , , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *