Atjar tjampoer

Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 120 gram witte kool
  • 60 gram winterwortel
  • 60 gram taugé
  • 60 gram zilveruitjes
  • 60 gram komkommer
  • Suiker. azijn en curcuma (geelwortelpoeder )

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Water met azijn,suiker en curcuma aan de kook brengen
  2. Snij de witte kool en de winterwortel in fijne reepjes
  3. Snij de komkommer in dunne plakjes
  4. Taugé en zilveruitjes door de kool  de wortel en komkommer mengen
  5. Blancheer dit alles enkele minuten in het hete water
  6. De pan van het vuur nemen, en af laten koelen in het vocht

Serveertip:

  • Gebruik deze bij Indische gerechten

Categorie: Salades
Ingrediënten: , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Eén reactie op Atjar tjampoer

  1. Elma Booms op 13 september 2012 om 20:30

    Hallo Koos,

    Ik zou graag jouw atjar proberen, maar hoe is de verhouding van azijn, water en curcuma?

    Alvast bedankt

    Gr. Elma

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *