Bereidingstijd: 20 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 350 gram rode kool
- 1 zure appel
- 2 eetlepels rozijnen
Voor de dressing:
- 4 eetlepels azijn
- Honing, mosterd, peper, zout en suiker(naar behoefte)
Bereidingswijze van dit recept:
- Snij de rode kool in parten, verwijder de witte kern
- En snij de rode kool in ragfijne reepjes
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij deze in blokjes
- Vermeng alle ingrediënten voor de dressing in een kom
- Vermeng de rode kool met de blokjes appel en de rozijnen
- Vermeng de dressing door de rode kool met appel en rozijnen
- En laat deze 1 uur op smaak komen in de koelkast
Serveertip:
- Serveer rode koolsalade bij de barbecue
- Of als frisse salade of bijgerecht
Categorie: Salades
Ingrediënten: appels, azijn, honing, mosterd, rode kool, rozijnen, suiker
Was het lekker? Deel dit recept: