Rode koolsalade

Bereidingstijd: 20 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 350 gram rode kool
  • 1 zure appel
  • 2 eetlepels rozijnen

Voor de dressing:

  • 4 eetlepels azijn
  • Honing, mosterd, peper, zout en suiker(naar behoefte)

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Snij de rode kool in parten, verwijder de witte kern
  2. En snij de rode kool in ragfijne reepjes
  3. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij deze in blokjes
  4. Vermeng alle ingrediënten voor de dressing in een kom
  5. Vermeng de rode kool met de blokjes appel en de rozijnen
  6. Vermeng de dressing door de rode kool met appel en rozijnen
  7. En laat deze 1 uur op smaak komen in de koelkast

Serveertip:

  • Serveer rode koolsalade bij de barbecue
  • Of als frisse salade of bijgerecht

Categorie: Salades
Ingrediënten: , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *