Salade met kaas

Bereidingstijd: 15 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 1 kropje botersla
  • 1/2 bosje radijsjes
  • 150 gram jong belegen kaas

Voor de dressing:

  • 3 eetlepels abrikozenjam
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels azijn

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Pluk de sla, was deze en laat dit uitlekken op een vergiet
  2. Verwijder de radijsjes van het loof, was de radijsjes en snij deze in klein plakjes of reepjes
  3. Snij de kaas in kleine blokjes
  4. Maak een dressing van de abrikozenjam, olijfolie en azijn
  5. Vermeng deze ingrediënten met een garde
  6. Verdeel de sla in een schaal, leg hierop de gesneden radijsjes met de blokjes kaas
  7. De dressing over de salade schenken

Serveertip:

  • Serveer kaassalade eens bij een gebakken aardappelen en gebakken vis

Categorie: Salades
Ingrediënten: , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *