Bereidingstijd: 15 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 1 kropje botersla
- 1/2 bosje radijsjes
- 150 gram jong belegen kaas
Voor de dressing:
- 3 eetlepels abrikozenjam
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels azijn
Bereidingswijze van dit recept:
- Pluk de sla, was deze en laat dit uitlekken op een vergiet
- Verwijder de radijsjes van het loof, was de radijsjes en snij deze in klein plakjes of reepjes
- Snij de kaas in kleine blokjes
- Maak een dressing van de abrikozenjam, olijfolie en azijn
- Vermeng deze ingrediënten met een garde
- Verdeel de sla in een schaal, leg hierop de gesneden radijsjes met de blokjes kaas
- De dressing over de salade schenken
Serveertip:
- Serveer kaassalade eens bij een gebakken aardappelen en gebakken vis
Categorie: Salades
Ingrediënten: abrkozenjam, azijn, botersla, jong belegen kaas, olijfolie, radijs
Was het lekker? Deel dit recept: