Waldorfsalade

Bereidingstijd: 25 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 1/2 knolselderij (ongeveer 250 gram netto gewicht)
  • 100 gram gaar kippenvlees in kleine blokjes gesneden
  • 1 appel
  • 50 gram gepelde walnoten
  • 3 schijven ananas
  • 2 mandarijnen
  • Zout, peper, mosterd en citroensap
  • Mayonaise

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Schil de knolselderij, en was deze, snij deze in julienne (fijne reepjes)
  2. De reepjes knolselderij blancheren(even in kokend water houden, en koud afspoelen)
  3. De appel schillen, van klokhuis ontdoen, en deze in blokjes snijden
  4. De blokjes appel met het citroensap vermengen
  5. De ananas schijven  en de mandarijnen partjes in stukjes snijden
  6. De walnoten in stukjes snijden
  7. Maak een dressing van: mayonaise, zout, peper, mosterd
  8. Vermeng alle ingrediënten door elkaar, en maak dit op smaak met de dressing
  9. Serveer de waldorfsalade op een schaal met daaronder verse sla bladen
  10. Garneer het geheel af met schijfjes ananas en stukjes walnoten

Serveertip:

  • Serveer waldorfsalade eens bij de warme maaltijd
  • Ook is deze salade geschikt voor bij de barbecue, of zomaar op een sneetje geroosterd brood
  • Met stokbrood is dit een heerlijke maaltijdsalade

Categorie: Salades
Ingrediënten: , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *