Bereidingstijd: 25 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 1/2 knolselderij (ongeveer 250 gram netto gewicht)
- 100 gram gaar kippenvlees in kleine blokjes gesneden
- 1 appel
- 50 gram gepelde walnoten
- 3 schijven ananas
- 2 mandarijnen
- Zout, peper, mosterd en citroensap
- Mayonaise
Bereidingswijze van dit recept:
- Schil de knolselderij, en was deze, snij deze in julienne (fijne reepjes)
- De reepjes knolselderij blancheren(even in kokend water houden, en koud afspoelen)
- De appel schillen, van klokhuis ontdoen, en deze in blokjes snijden
- De blokjes appel met het citroensap vermengen
- De ananas schijven en de mandarijnen partjes in stukjes snijden
- De walnoten in stukjes snijden
- Maak een dressing van: mayonaise, zout, peper, mosterd
- Vermeng alle ingrediënten door elkaar, en maak dit op smaak met de dressing
- Serveer de waldorfsalade op een schaal met daaronder verse sla bladen
- Garneer het geheel af met schijfjes ananas en stukjes walnoten
Serveertip:
- Serveer waldorfsalade eens bij de warme maaltijd
- Ook is deze salade geschikt voor bij de barbecue, of zomaar op een sneetje geroosterd brood
- Met stokbrood is dit een heerlijke maaltijdsalade
Categorie: Salades
Ingrediënten: ananas, appels, citroensap, knolselderij, mandarijnen, mayonaise, mosterd, walnoten
Was het lekker? Deel dit recept: