Italiaanse stamppot

Bereidingstijd: 45 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 1000 gram aardappelen ( netto gewicht )
  • 2 stuks vleestomaten
  • 1 rode paprika en 1 groene paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram champignons
  • 200 gram uien
  • zout en peper
  • 100 gram grillham
  • Olijfolie

Bereidingswijze van dit recept:

    1. Maak van de aardappelen een luchtige aardappelpuree
    2. Snij de tomaten, champignons, uien,  en paprika,s  in blokjes
    3. Hak de teentjes knoflook in klein stukjes
    4. Snij de grillham in reepjes
    5. Doe olie in een pan en bak hierin als eerste: uien en knoflook
    6. Vervolgens champignons, paprika en tomaten (eventuele het vocht afgieten)
    7. Stamp de gaar gebakken groente door de aardappelpuree
    8. Roer de hamreepjes erdoor, en maak de stamppot op smaak met zout en peper

Serveertip:

Categorie: Stamppotten
Ingrediënten: , , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

2 reacties op Italiaanse stamppot

  1. henry op 24 november 2011 om 12:22

    hallo;

    ik heb een vraag voor hoeveel pers,
    is dit recept

    • Koos op 24 november 2011 om 19:48

      Beste Henri
      Alle recepten van kokenmetkoos zijn voor vier personen
      Dan ben ik uitgegaan van middelgrote eters.

      Vriendelijke groeten,
      Koos

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *