Koolraapstamppot

Bereidingstijd: 40 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 1000 gram aardappelen ( netto gewicht )
  • 750 gram koolraap
  • 100 gram champignons
  • Zout, nootmuskaat mosterd
  • 100 gram geraspte kaas
  • 150 gram magere spekblokjes
  • Boter

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Maak van de aardappels een luchtige aardappelpuree
  2. Snij de koolraap in blokjes, en kook deze in 20 minuten gaar
  3. Snij de champignons in schijfjes, en bak deze in een beetje boter
  4. Bak de spekjes uit in een beetje boter
  5. Stamp de gaar gekookte koolraap door de hete aardappelpuree
  6. Roer de champignons en de gebakken spekjes erdoor
  7. Maak de stamppot koolraap op smaak met zout, peper, nootmuskaat en een theelepel mosterd
  8. Strooi als laatst de geraspte kaas er over heen

Serveertip:

  • Serveer stamppot koolraap met een speklapje of met rookworst

Categorie: Stamppotten
Ingrediënten: , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *