Bereidingstijd: 40 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 1000 gram aardappelen ( netto gewicht )
- 750 gram koolraap
- 100 gram champignons
- Zout, nootmuskaat mosterd
- 100 gram geraspte kaas
- 150 gram magere spekblokjes
- Boter
Bereidingswijze van dit recept:
- Maak van de aardappels een luchtige aardappelpuree
- Snij de koolraap in blokjes, en kook deze in 20 minuten gaar
- Snij de champignons in schijfjes, en bak deze in een beetje boter
- Bak de spekjes uit in een beetje boter
- Stamp de gaar gekookte koolraap door de hete aardappelpuree
- Roer de champignons en de gebakken spekjes erdoor
- Maak de stamppot koolraap op smaak met zout, peper, nootmuskaat en een theelepel mosterd
- Strooi als laatst de geraspte kaas er over heen
Serveertip:
- Serveer stamppot koolraap met een speklapje of met rookworst
Categorie: Stamppotten
Ingrediënten: aardappelen, champignons, geraspte kaas, koolraap, magere spekblokjes, mosterd, nootmuskaat
Was het lekker? Deel dit recept: