Paksoi stamppot

Bereidingstijd: 45 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 1000 gram aardappels (netto gewicht)
  • 500 gram paksoi
  • 500 gram reepjesvlees
  • 2 uien
  • Zout, peper, kerrie en 2 eetlepels ketjap
  • Boter en olie

Bereidingswijze van dit gerecht:

  1. Snij de paksoi in smalle reepjes, goed wassen, en uit laten lekken
  2. Snij de uien in ringen
  3. Maak van de aardappelen een luchtige aardappelpuree
  4. Bak het reepjesvlees in de boter met zout, peper, kerrie en ketjap
  5. Bak de uien mee met het reepjesvlees
  6. Bak de uitgelekte paksoi met een beetje olie in een wokpan beetgaar
  7. Stamp de beetgare paksoi door de aardappelpuree
  8. Goed doorverhitten
  9. Vervolgens het gebakken reepjesvlees erdoor roeren

Serveertip:

  • Serveer paksoi stamppot een zonder reepjesvlees, een ideaal vegetarisch gerecht

Categorie: Stamppotten
Ingrediënten: , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *