Bereidingstijd: 45 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 1000 gram aardappels (netto gewicht)
- 500 gram paksoi
- 500 gram reepjesvlees
- 2 uien
- Zout, peper, kerrie en 2 eetlepels ketjap
- Boter en olie
Bereidingswijze van dit gerecht:
- Snij de paksoi in smalle reepjes, goed wassen, en uit laten lekken
- Snij de uien in ringen
- Maak van de aardappelen een luchtige aardappelpuree
- Bak het reepjesvlees in de boter met zout, peper, kerrie en ketjap
- Bak de uien mee met het reepjesvlees
- Bak de uitgelekte paksoi met een beetje olie in een wokpan beetgaar
- Stamp de beetgare paksoi door de aardappelpuree
- Goed doorverhitten
- Vervolgens het gebakken reepjesvlees erdoor roeren
Serveertip:
- Serveer paksoi stamppot een zonder reepjesvlees, een ideaal vegetarisch gerecht
Categorie: Stamppotten
Ingrediënten: aardappelen, kerrie, ketjap, olie, paksoi, reepjesvlees, roomboter, uien
Was het lekker? Deel dit recept: