Bereidingstijd: 40 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 1 kilo aardappelen ( netto gewicht )
- 750 gram spitskool
- Zout, peper, 1 1/2 theelepel kerriepoeder
- 150 gram achterham
- Boter
Bereidingswijze van dit recept:
- Maak van de aardappels een luchtige aardappelpuree
- Snij de spitskool in fijne reepjes
- Roerbak de spitskool in boter, in een wokpan met kerrie en peper
- Stamp de spitskool door de aardappelpuree
- Voeg als laatste de gesneden achterham toe
Serveertip:
- Serveer de spitskoolstamppot met een rookworst
- Of met een hamlapje
- Komkommersalade bij de spitskoolstamppot, heerlijk en verfrissend
Categorie: Stamppotten
Ingrediënten: aardappelen, achterham, kerriepoeder, spitskool
Was het lekker? Deel dit recept: