Stamppot boerenkool

Bereidingstijd: 40 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 1000 gram aardappelen ( netto gewicht )
  • 800 gram boerenkool ( panklaar )
  • Zout, peper, en 1 eetlepel mosterd
  • Melk en boter

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Maak van de aardappelen, melk,  boter, peper en zout een luchtige aardappelpuree
  2. Kook de boerenkool gedurende 30 minuten, en giet deze af
  3. Stamp de boerenkool door de aardappelpuree
  4. Voeg de mosterd toe

 Serveertip:

  • Serveer de stamppot boerenkool met rookworst en spek

Categorie: Stamppotten
Ingrediënten: , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Eén reactie op Stamppot boerenkool

  1. Leendert op 30 oktober 2011 om 21:14

    Vandaag gegeten, we misten alleen een vleesjus. Ow ja, en een rookworst hadden we ook niet, maar dat lag aan onszelf 🙂

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *