Stamppot rauwe andijvie

Bereidingstijd 35 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 1000 gram aardappelen ( netto gewicht )
  • 600 gram andijvie
  • Zout en peper en melk
  • Boter en azijn
  • 200 gram spekreepjes

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Kook de aardappelen en maak met zout, peper, melk en boter een luchtige aardappelpuree
  2. Snij de andijvie in fijne reepje en was deze zorgvuldig, goed uitlaten lekken op een vergiet
  3. Bak de spekreepjes in een koekenpan
  4. Stamp de andijvie door de aardappelpuree
  5. Voeg een klein beetje azijn toe
  6. Roer de gebakken spekreepjes door de stamppot
  7. Even door verwarmen

Serveertip:

  • In plaats van melk kunt u karnemelk gebruiken, laat dan de azijn achterwege
  • Een lepeltje mosterd of mayonaise toevoegen maakt de stamppot net even iets anders
  • Serveer gebraden spareribs bij de stamppot
  • Serveer karnemelkse saus bij deze stamppot

Categorie: Stamppotten
Ingrediënten: , , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *