Bereidingstijd 35 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 1000 gram aardappelen ( netto gewicht )
- 600 gram andijvie
- Zout en peper en melk
- Boter en azijn
- 200 gram spekreepjes
Bereidingswijze van dit recept:
- Kook de aardappelen en maak met zout, peper, melk en boter een luchtige aardappelpuree
- Snij de andijvie in fijne reepje en was deze zorgvuldig, goed uitlaten lekken op een vergiet
- Bak de spekreepjes in een koekenpan
- Stamp de andijvie door de aardappelpuree
- Voeg een klein beetje azijn toe
- Roer de gebakken spekreepjes door de stamppot
- Even door verwarmen
Serveertip:
- In plaats van melk kunt u karnemelk gebruiken, laat dan de azijn achterwege
- Een lepeltje mosterd of mayonaise toevoegen maakt de stamppot net even iets anders
- Serveer gebraden spareribs bij de stamppot
- Serveer karnemelkse saus bij deze stamppot
Categorie: Stamppotten
Ingrediënten: aardappelen, andijvie, azijn, karnemelk, mayonaise, melk, mosterd, spareribs, spekreepjes
Was het lekker? Deel dit recept: