Bereidingstijd: 40 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 1000 aardappelen ( netto gewicht )
- 400 gram snijbonen
- 400 gram sperziebonen
- 2 dikke plakken ham
- Zout, peper en mosterd
Bereidingswijze van dit recept:
- Maak van de aardappels een luchtigeaardappelpuree
- Snij de ham in reepjes of blokjes
- Kook de snijbonen met de sperziebonen in weinig water beetgaar
- Bak de ham in een koekenpan
- Roer de ham door de aardappelpuree
- Stamp de uitgelekte bonen door de aardappelpuree
- Maak het geheel op smaak met zout, peper en mosterd
- Goed door verhitten
Serveertip:
- Serveer de stamppot met speklapjes en een beetje piccalilly
Categorie: Stamppotten
Ingrediënten: aardappelen, ham, mosterd, piccalilly, snijbonen, sperziebonen
Was het lekker? Deel dit recept: