Bereidingstijd: 35 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 1000 gram aardappelen (netto gewicht)
- 700 gram witlof
- 100 gram achterham
- 4 plakken ananas
- Zout en peper
- Olie
Bereidingswijze van dit recept:
- Maak van de aardappels een luchtige aardappelpuree
- Snij de witlof in fijne reepjes
- Doe de olie in de pan en roerbak de reepjes witlof 5 minuten op een hoog vuur
- Snij de ham en de ananas in blokjes
- Stamp de witlof door de aardappelpuree
- Roer de gesneden ham en ananas door de stamppot
- Goed doorverhitten
- Op smaak maken met zout en peper
Serveertip:
- Serveer witlofstamppot met een schouderkarbonade
Categorie: Stamppotten
Ingrediënten: aardappelen, achterham, ananas, olie, witlof
Was het lekker? Deel dit recept:
Vond dit gerecht heerlijk…zelf wel wat toevoegingen erbij gedaan zoals wat mosterd met ananas en zou er ook wat gerapte kaas op doen..zeker voor hethaling vatbaar