Witlofstamppot

Bereidingstijd: 35 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 1000 gram aardappelen (netto gewicht)
  • 700 gram witlof
  • 100 gram achterham
  • 4 plakken ananas
  • Zout en peper
  • Olie

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Maak van de aardappels een luchtige aardappelpuree
  2. Snij de witlof in fijne reepjes
  3. Doe de olie in de pan en roerbak de reepjes witlof 5 minuten op een hoog vuur
  4. Snij de ham en de ananas in blokjes
  5. Stamp de witlof door de aardappelpuree
  6. Roer de gesneden ham en ananas door de stamppot
  7. Goed doorverhitten
  8. Op smaak maken met zout en peper

Serveertip:

Categorie: Stamppotten
Ingrediënten: , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Eén reactie op Witlofstamppot

  1. Conny op 25 april 2017 om 19:16

    Vond dit gerecht heerlijk…zelf wel wat toevoegingen erbij gedaan zoals wat mosterd met ananas en zou er ook wat gerapte kaas op doen..zeker voor hethaling vatbaar

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *