Bereidingstijd: 20 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 250 gram kipfilet
- 4 halve perziken
- 1 klein blikje asperges
- 2 schijven ananas
- Zout en peper
- 4 blaadjes sla
- Boter
Voor de cocktailsaus:
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels room
- Kerriepoeder, paprikapoeder en ananassap
- Bieslook en een klein beetje whisky
Bereidingswijze van dit recept:
- Snij de kipfilet in blokjes, en wrijf deze in met zout en peper
- Bak de blokjes kipfilet in een beetje boter gaar en bruin
- Laat gebakken kipfilet afkoelen
- Snij de perziken in blokjes, snij de asperges in stukjes van 2 cm
- Meng deze ingrediënten voorzichtig door elkaar
- Maak de cocktailsaus met de bovenstaande ingrediënten
- En schep deze voorzichtig door de cocktail
- Gebruik kruiden en specerijen naar eigen inzicht en behoefte
- Leg het gewassen slablad in een coupe, daarop de cocktail
- Garneer het geheel af met een halve schijf ananas
Serveertip:
- Serveer kipcocktail met perzik en ananas als feestelijk voorgerecht
Categorie: Koude voorgerechten
Ingrediënten: ananas, ananassap, asperges, bieslook, kerriepoeder, kipfilet, mayonaise, paprikapoeder, perziken, room, sla, whisky
Was het lekker? Deel dit recept: