Kipcocktail met perzik en asperges

Bereidingstijd: 20 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  •  250 gram kipfilet
  • 4 halve perziken
  • 1 klein blikje asperges
  • 2 schijven ananas
  • Zout en peper
  • 4 blaadjes sla
  • Boter

Voor de cocktailsaus:

  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels room
  • Kerriepoeder, paprikapoeder en ananassap
  • Bieslook en een klein beetje whisky

 Bereidingswijze van dit recept:

  1. Snij de kipfilet in blokjes, en wrijf deze in met zout en peper
  2. Bak de blokjes kipfilet in een beetje boter gaar en bruin
  3. Laat gebakken kipfilet afkoelen
  4. Snij de perziken in blokjes, snij de asperges in stukjes van 2 cm
  5. Meng deze ingrediënten voorzichtig door elkaar
  6. Maak de cocktailsaus met de bovenstaande ingrediënten
  7. En schep deze voorzichtig door de cocktail
  8. Gebruik kruiden en specerijen naar eigen inzicht en behoefte
  9. Leg het gewassen slablad in een coupe, daarop de cocktail
  10. Garneer het geheel af met een halve schijf ananas

 Serveertip:

  • Serveer kipcocktail met perzik en ananas als feestelijk voorgerecht

Categorie: Koude voorgerechten
Ingrediënten: , , , , , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *