Bereidingstijd: 25 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 2 kleine blikjes tonijn, of 1 grote
- 2 tomaten
- 2 eieren
- 2 teentjes knoflook
- 80 gram penne regatte
- 1/2 komkommer
- 1/2 potje olijven
- Olijfolie, citroensap, peper en basilicum
Bereidingswijze van dit recept:
- Kook de penne gaar, en laat deze afkoelen
- Kook de eieren hard, en laat deze afkoelen
- De tonijn uit blik het vocht verwijderen, en maak de tonijn fijn
- Snij de tomaten in partjes, snij de komkommer in schijfjes
- Hak de 2 teentjes knoflook fijn
- Maak een dressing van: olijfolie, peper, basilicum, gehakte knoflook en citroensap
- Neem een schaal, en leg hierop de afgekoelde penne
- Vervolgens de tonijn op smaak maken met de dressing
- Leg de op smaak gemaakte tonijn op een bedje van penne
- Garneer het geheel af met: tomaat, ei, olijven en komkommer
Serveertip:
- Serveer tonijnsalade als voorgerecht met een sneetje stokbrood
- De tonijnsalade kan een prima onderdeel zijn van een koud buffet
Categorie: Koude voorgerechten
Ingrediënten: basilicum, citroensap, eieren, knoflook, komkommer, olijfolie, olijven, tomaten, tonijn
Was het lekker? Deel dit recept: