Tonijnsalade

Bereidingstijd: 25 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  •  2 kleine blikjes tonijn, of 1 grote
  • 2 tomaten
  • 2 eieren
  • 2 teentjes knoflook
  • 80 gram penne regatte
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 potje olijven
  • Olijfolie, citroensap, peper en basilicum

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Kook de penne gaar, en laat deze afkoelen
  2. Kook de eieren hard, en laat deze afkoelen
  3. De tonijn uit blik het vocht verwijderen, en maak de tonijn fijn
  4. Snij de tomaten in partjes, snij de komkommer in schijfjes
  5. Hak de 2 teentjes knoflook fijn
  6. Maak een dressing van: olijfolie, peper, basilicum, gehakte knoflook en citroensap
  7. Neem een schaal, en leg hierop de afgekoelde penne
  8. Vervolgens de tonijn op smaak maken met de dressing
  9. Leg de op smaak gemaakte tonijn op een bedje van penne
  10. Garneer het geheel af met: tomaat, ei, olijven en komkommer

Serveertip:

  • Serveer tonijnsalade als voorgerecht met een sneetje stokbrood
  • De tonijnsalade kan een prima onderdeel zijn van een koud buffet

Categorie: Koude voorgerechten
Ingrediënten: , , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *