Knoflookaardappelen

Bereidingstijd: 40 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 1 kilo aardappelen ( netto gewicht )
  • 2 teentjes knoflook
  • 125 ml slagroom of kookroom
  • 125 ml melk
  • Zout, peper en nootmuskaat
  • Geraspte kaas en een klontje boter
  • Verse lente-uitjes en bieslook

Bereidingswijze van dit gerecht:

  1. Snij de aardappelen in schijfjes, en kook deze 5 minuten
  2. De aardappelen in een ingevette ovenschaal doen
  3. Roer de volgende ingrediënten door elkaar:
  4. Room, melk, gehakte knoflook, zout, peper en nootmuskaat
  5. Giet dit over de aardappelen
  6. Strooi de kaas erover,
  7. Doe een klontje boter er op
  8. En zet de schaal in een voorverwarmde oven van 200 C
  9. Na 30 minuten klaar om er van te genieten

Serveertip:

  • U kunt het gerecht aanvullen met fijn gesneden bieslook en lente-uitjes
  • Heerlijk met kipfilet en een salade

Categorie: Aardappelbereidingen
Ingrediënten: , , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *