Bereidingstijd: 40 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 1 kilo aardappelen ( netto gewicht )
- 2 teentjes knoflook
- 125 ml slagroom of kookroom
- 125 ml melk
- Zout, peper en nootmuskaat
- Geraspte kaas en een klontje boter
- Verse lente-uitjes en bieslook
Bereidingswijze van dit gerecht:
- Snij de aardappelen in schijfjes, en kook deze 5 minuten
- De aardappelen in een ingevette ovenschaal doen
- Roer de volgende ingrediënten door elkaar:
- Room, melk, gehakte knoflook, zout, peper en nootmuskaat
- Giet dit over de aardappelen
- Strooi de kaas erover,
- Doe een klontje boter er op
- En zet de schaal in een voorverwarmde oven van 200 C
- Na 30 minuten klaar om er van te genieten
Serveertip:
- U kunt het gerecht aanvullen met fijn gesneden bieslook en lente-uitjes
- Heerlijk met kipfilet en een salade
Categorie: Aardappelbereidingen
Ingrediënten: aardappelen, bieslook, geraspte kaas, knoflook, kookroom, lenteuitjes, melk, nootmuskaat, slagroom
Was het lekker? Deel dit recept: