Vlees- en visbereidingen

Fries rundvlees

Bereidingstijd: 2  1/2 uur Benodigdheden voor dit gerecht: 4 runder riblappen a 125 gram Zout, nootmuskaat en peper 1 eetlepel mosterd 1 borrelglaasje berenburg 2 plakken ontbijtkoek 80 gram boter Bereidingswijze van dit recept: De runder riblappen met zout, nootmuskaat […]

Bekijk recept »

Gebakken paling

Bereidingstijd: 25 minuten Benodigdheden voor dit gerecht: 600 gram schoongemaakte  paling 200 gram roomboter Zout, peper, tijm, bloem 150 gram sjalotjes 2 dl witte wijn Bereidingswijze van dit recept: Was de paling, en snij deze in stukken van 6 centimeter De moeten paling […]

Bekijk recept »

Gebakken Pangasius met mosterdsaus

Bereidingstijd: 30 minuten Benodigdheden voor dit gerecht: 4 mootjes Pangasiusfilet van 125 gram Zout en peper 4 eetlepels bloem Citroensap Olijfolie Bereidingswijze van dit recept: Wrijf de Pangafilets in met zout, peper en citroensap Wentel de filets door de bloem […]

Bekijk recept »

Gebakken Pangasiusfilet met bospaddestoelen

Bereidingstijd: 20 minuten Benodigdheden voor dit gerecht: 4 stuks Pangasiusfilets van 150 gram 500 gram bospaddenstoelen Olijfolie Bloem Zout, peper, tijm en dille 4 sjalotjes Bereidingswijze van dit recept: De Pangasiusfilet met zout en peper inwrijven Druk deze om en om […]

Bekijk recept »

Gebakken zalmfilets

Bereidingstijd: 25 minuten Benodigdheden voor dit gerecht: 4 moten zalm van 125 gram 1 citroen 100 gram roomboter 50 gram bloem Zout. peper en peterselie Bereidingswijze van dit recept: Hak de peterselie fijn De moten zalm met zout en peper […]

Bekijk recept »

Gebraden spareribs

Bereidingstijd: 90 minuten Benodigdheden voor dit gerecht: 4 stuks spareribs van 200 gram Zout, peper, paprika en kerrie 2 teentjes geperste knoflook Boter en 4 eetlepels olie Bereidingswijze van dit recept: Vermeng de olie met:  zout, peper,paprika, kerrie en de […]

Bekijk recept »

Gehaktballen

Bereidingstijd: 30 minuten Benodigdheden voor dit gerecht 500 gram gehakt 1 ei 50 gram paneermeel Zout, peper, nootmuskaat, kerriepoeder en ketjap Bereidingswijze van dit recept: Doe de gehakt met alle bovengenoemde ingrediënten in een schaal En kneed deze door elkaar […]

Bekijk recept »

Gemarineerde speklapjes

Bereidingstijd: 90 minuten Benodigdheden voor dit gerecht: 4 stuks speklapjes van 125 gram Een beetje: Peper, kerrie, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en ketjap 2 eetlepels olie en boter Bereidingswijze van dit recept: Doe 2 eetlepels olie in een schaaltje Vermeng dit met de bovenstaande specerijen en […]

Bekijk recept »

Gestoofde vis

Bereidingstijd: 20 minuten Benodigdheden voor dit gerecht: 4 moten vis van 125 gram Zout, peper, dille en citroensap Maizena 4 klontjes boter Bereidingswijze van dit recept: Neem 4 moten visfilet Bijvoorbeeld: Zalm, Kabeljauw of Schol Prepareer deze met zout en peper Leg […]

Bekijk recept »

Gestoofde zalmmootjes met dillesaus

Bereidingstijd: 35 minuten Benodigdheden voor dit gerecht: 4 stuks zalmmootjes van 125 gram Peper, zout en dille 1/2 citroen 1 dl witte wijn 60 gram roomboter 1 eetlepel maizena Bereidingswijze van dit recept: Strooi de zout en peper over de zalmmootjes, […]

Bekijk recept »