Bereidingstijd: 90 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 4 stuks speklapjes van 125 gram
- Een beetje: Peper, kerrie, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en ketjap
- 2 eetlepels olie en boter
Bereidingswijze van dit recept:
- Doe 2 eetlepels olie in een schaaltje
- Vermeng dit met de bovenstaande specerijen en zout (hoeveelheid naar eigen inzicht gebruiken)
- Smeer de speklapjes in met de olie en specerijen mengsel
- Laat dit 60 minuten marineren
- Bak de gemarineerde speklapjes in een braadpan in boter aan beide kanten gaar
- Let op: doe dit op een matig vuurtje
- Blus dit af met een beetje water voor de jus
Serveertip:
- Serveer gemarineerde speklapjes met bruine bonen stamppot
- De gemarineerde speklapjes kunt u prima gebruiken op de barbecue
Categorie: Vlees- en visbereidingen
Ingrediënten: kerrie, ketjap, knoflookpoeder, paprikapoeder, speklapjes
Was het lekker? Deel dit recept: