Gemarineerde speklapjes

Bereidingstijd: 90 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 4 stuks speklapjes van 125 gram
  • Een beetje: Peper, kerrie, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en ketjap
  • 2 eetlepels olie en boter

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Doe 2 eetlepels olie in een schaaltje
  2. Vermeng dit met de bovenstaande specerijen en zout  (hoeveelheid naar eigen inzicht gebruiken)
  3. Smeer de speklapjes in met de olie en specerijen mengsel
  4. Laat dit 60 minuten marineren
  5. Bak de gemarineerde speklapjes in een braadpan in boter aan beide kanten gaar
  6. Let op: doe dit op een matig vuurtje
  7.  Blus dit af met een beetje water voor de jus

Serveertip:

  • Serveer gemarineerde speklapjes met bruine bonen stamppot
  • De gemarineerde speklapjes kunt u prima gebruiken op de barbecue

Categorie: Vlees- en visbereidingen
Ingrediënten: , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *