Bereidingstijd: 45 minuten
Benodigdheden voor dit recept:
- 750 aardappels ( netto gewicht )
- 400 gram kipfilet
- 125 gram magere spekblokjes
- 2 grote uien
- 250 gram kookroom
- 100 gram geraspte kaas
- 500 gram sperziebonen
- Zout, peper en paprikapoeder
Bereidingswijze van dit gerecht:
- Snij de aardappelen in schijfjes, en kook deze bijna gaar
- Snij de sperziebonen in kleine stukjes, en kook deze bijna gaar, giet ze af
- Snij de uien in blokjes
- Snij de kipfilet in blokjes, en vermeng deze met zout, peper en paprikapoeder
- Bak de spekjes, en neem deze uit de pan
- Bak de uien in het spekvet lichtbruin
- Vervolgens de kip erbij doen, gaar bakken
- Voeg de kookroom toe
- Schep de spekjes en de sperziebonen erdoorheen
- Neem een ovenschaal, en vul deze hiermee
- Dek het af met aardappelschijfjes, en strooi er geraspte kaas over
- Plaats de schaal gedurende een 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 o Celsius
Serveertip:
Serveer de aardappelschotel met tomatensalade
Categorie: Eenpansgerechten
Ingrediënten: aardappelen, geraspte kaas, kipfilet, kookroom, paprikapoeder, spekblokjes, sperziebonen, uien
Was het lekker? Deel dit recept: