Bloemkool met spek en appel

Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  •  1 grote bloemkool (800 gram}
  • 2 appels
  • 100 gram ontbijtspek
  • Kaneel, tijm, olijfolie

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Bloemkool in roosjes snijden, kook deze in 15 minuten stevig  gaar
  2. Snij het spek in reepjes
  3. Schil de appels, verwijder het klokhuis, en snij deze in blokjes
  4. Bak de spek reepjes in een beetje olijfolie
  5. Voeg de appelblokjes toe met wat tijm en kaneel
  6. Roerbak dit op een laag vuurtje  beetgaar
  7. Als laatste de bloemkoolroosjes erdoor scheppen

Serveertip:

Serveer dit gerecht met gekookte aardappelen en salade

Categorie: Groentebereidingen
Ingrediënten: , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

2 reacties op Bloemkool met spek en appel

  1. Wendy Koedoot op 1 april 2015 om 09:21

    Klinkt heerlijk, ik ga het vanavond klaarmaken

  2. Jolanda op 16 september 2017 om 16:22

    Ik heb dit al,een aantal keren gemaakt, heerlijk…de combi van appel, met de tijm en kaneel.

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *