Bereidingstijd: 30 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 1 grote bloemkool (800 gram}
- 2 appels
- 100 gram ontbijtspek
- Kaneel, tijm, olijfolie
Bereidingswijze van dit recept:
- Bloemkool in roosjes snijden, kook deze in 15 minuten stevig gaar
- Snij het spek in reepjes
- Schil de appels, verwijder het klokhuis, en snij deze in blokjes
- Bak de spek reepjes in een beetje olijfolie
- Voeg de appelblokjes toe met wat tijm en kaneel
- Roerbak dit op een laag vuurtje beetgaar
- Als laatste de bloemkoolroosjes erdoor scheppen
Serveertip:
Serveer dit gerecht met gekookte aardappelen en salade
Categorie: Groentebereidingen
Ingrediënten: appels, bloemkool, kaneel, olijfolie, ontbijtspek, tijm
Was het lekker? Deel dit recept:
Klinkt heerlijk, ik ga het vanavond klaarmaken
Ik heb dit al,een aantal keren gemaakt, heerlijk…de combi van appel, met de tijm en kaneel.