Groentebereidingen

Andijvie op Oosterse wijze

Bereidingstijd: 30 minuten Benodigdheden voor dit recept: 1 kilo andijvie 4 eetlepels kokos 2 dl melk met 2 eetlepels pindakaas Zout en peper 1 eetlepel maizena Bereidingswijze van dit gerecht: Snij de andijvie in reepjes van 1 centimeter Was deze […]

Bekijk recept »

Asperges met ham en ei

Bereidingstijd: 30 minuten Benodigdheden voor dit gerecht: 1750 gram asperges AA kwaliteit 4 hard gekookte eieren 8 plakken achterham Zout, roomboter en citroensap Bereidingswijze van dit gerecht: Schil de asperges met een dunschiller  ( 2 x rondom schillen ) en […]

Bekijk recept »

Bleekselderij met brie

Bereidingstijd: 25 minuten Benodigdheden voor dit gerecht 800 gram bleekselderij (netto gewicht) Zout en peper 50 gram boter 250 gram brie Bereidingswijze van dit recept: Snij de bleekselderij in stukjes van 2 centimeter Was deze zorgvuldig Zet de  bleekselderij op […]

Bekijk recept »

Bleekselderij met hamsaus

Bereidingstijd: 30 minuten Benodigdheden voor dit gerecht: 1 kilo bleekselderij ( netto gewicht ) 200 gram achterham Geraspte kaas 2 teentjes knoflook 2 dl melk zout, olijfolie en maizena Bereidingswijze van dit recept: Snij de bleekselderij in stukjes van 1 […]

Bekijk recept »

Bloemkool met bechamelsaus

Bereidingstijd: 30 minuten Benodigdheden voor dit gerecht: 1 grote bloemkool ( 800 gram ) Zout Benodigdheden voor de bechamelsaus: 5 dl melk 20 gram boter en 25 gram bloem Nootmuskaat en zout Bereidingswijze van dit recept: Snij de bloemkool in […]

Bekijk recept »

Bloemkool met spek en appel

Bereidingstijd: 30 minuten Benodigdheden voor dit gerecht:  1 grote bloemkool (800 gram} 2 appels 100 gram ontbijtspek Kaneel, tijm, olijfolie Bereidingswijze van dit recept: Bloemkool in roosjes snijden, kook deze in 15 minuten stevig  gaar Snij het spek in reepjes […]

Bekijk recept »

Bloemkool met tomaten

Bereidingstijd: 25 minuten Benodigdheden voor dit gerecht: 700 gram kleine bloemkoolroosjes 4 stuks grote  tomaten 2  dl bouillon (van een tablet) Sap van 1 sinaasappel Zout, peper en peterselie Olie Bereidingswijze van dit recept: Snij de tomaten aan de bovenkant kruislings in […]

Bekijk recept »

Bloemkool met tomatensaus

Bereidingstijd: 30 minuten Benodigdheden voor dit gerecht: 1 grote bloemkool ( 800 gram ) Zout Benodigdheden voor de tomatensaus: 25 gram boter 25 gram bloem 1 klein uitje, 1 teentje knoflook 5 dl melk 1 theelepel oregano en 1 theelepel […]

Bekijk recept »

Broccoli met mais en ui

Bereidingstijd: 20 minuten Benodigdheden voor dit gerecht: 750  gram broccoli (netto gewicht) 1 blikje mais 2 bosuitjes Olie, azijn, peper, paprikapoeder,  zout en basilicum Bereidingswijze van dit recept: Snij de broccoli in kleine roosjes, en was deze Blancheer de roosjes […]

Bekijk recept »

Broccoli met tomatensaus

Bereidingstijd: 25 minuten Benodigdheden voor dit gerecht: 800 gram broccoli (netto gewicht) Zout Benodigdheden voor de tomatensaus: 6 stuks tomaten of 1 blikje tomatenpuree 1 uitje, 1 teentje knoflook Zout, oregano, basilicum, tijm Room, olijfolie Bereidingswijze van dit recept: Verwijder […]

Bekijk recept »