Broccoli met tomatensaus

Bereidingstijd: 25 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 800 gram broccoli (netto gewicht)
  • Zout

Benodigdheden voor de tomatensaus:

  • 6 stuks tomaten of 1 blikje tomatenpuree
  • 1 uitje, 1 teentje knoflook
  • Zout, oregano, basilicum, tijm
  • Room, olijfolie

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Verwijder de stelen en gebruik alleen de stronkjes van de broccoli
  2. Kook de broccoli beetgaar ( 5 minuten) in een beetje water met het zout
  3. En giet deze af

Bereidingswijze van de saus:

  1. Snij de tomaten in stukken
  2. Snij de ui en de knoflook in stukjes
  3. Bak de ui met de knoflook in de olijfolie in een pan
  4. Voeg de gesneden tomaten toe met zout, oregano, basilicum en tijm
  5. Blus dit af met 3 dl water, en laat dit gaar worden
  6. Vervolgens met een staafmixer alles fijn maken
  7. Als laatste een scheutje room toevoegen
  8. Als de saus te dun is eventueel iets afbinden met maizena
  9. U kunt de verse tomaten vervangen door tomatenpuree

Serveertip:

  • Serveer de tomatensaus bij de broccoli
  • Tomatensaus is ook te gebruiken voor bij een pastagerecht zoals:
  • Macaroni of spaghetti
  • Tomatensaus op gebakken zalm is een prima combinatie

Categorie: Groentebereidingen
Ingrediënten: , , , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *