Bloemkool met tomatensaus

Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 1 grote bloemkool ( 800 gram )
  • Zout

Benodigdheden voor de tomatensaus:

  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 1 klein uitje, 1 teentje knoflook
  • 5 dl melk
  • 1 theelepel oregano en 1 theelepel basilicum
  • peper
  • 1 blikje tomatenpuree

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Snij de bloemkool in roosjes , en kook deze in water met zout in 15 tot 20 minuten gaar
  2. Snij de ui en de knoflook in kleine blokjes
  3. Verwarm de boter in een pan, en bak de ui en de knoflook hierin bruin
  4. Voeg de tomatenpuree toe, goed roeren
  5. Vervolgens de bloem erbij doen, even laten garen ( er ontstaat een bal — roux ) ,aflaten koelen
  6. Breng vervolgens de melk aan de kook, en voeg de afgekoelde massa toe ( roux )
  7. Roeren tot er een gladde saus ontstaat, even laten doorkoken
  8. Breng de tomatensaus vervolgens op smaak met: zout, peper, oregano en basilicum
  9. Schenk de saus over de gaar gekookte bloemkoolroosjes

Serveertip:

Categorie: Groentebereidingen
Ingrediënten: , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *