Bereidingstijd: 30 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 1 grote bloemkool ( 800 gram )
- Zout
Benodigdheden voor de tomatensaus:
- 25 gram boter
- 25 gram bloem
- 1 klein uitje, 1 teentje knoflook
- 5 dl melk
- 1 theelepel oregano en 1 theelepel basilicum
- peper
- 1 blikje tomatenpuree
Bereidingswijze van dit recept:
- Snij de bloemkool in roosjes , en kook deze in water met zout in 15 tot 20 minuten gaar
- Snij de ui en de knoflook in kleine blokjes
- Verwarm de boter in een pan, en bak de ui en de knoflook hierin bruin
- Voeg de tomatenpuree toe, goed roeren
- Vervolgens de bloem erbij doen, even laten garen ( er ontstaat een bal — roux ) ,aflaten koelen
- Breng vervolgens de melk aan de kook, en voeg de afgekoelde massa toe ( roux )
- Roeren tot er een gladde saus ontstaat, even laten doorkoken
- Breng de tomatensaus vervolgens op smaak met: zout, peper, oregano en basilicum
- Schenk de saus over de gaar gekookte bloemkoolroosjes
Serveertip:
- Serveer bloemkool met een gehaktbal
Categorie: Groentebereidingen
Ingrediënten: basilicum, bloem, bloemkoolroosjes, knoflook, oregano, tomatenpuree, uien
Was het lekker? Deel dit recept: