Bereidingstijd: 45 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 1 grote bloemkool ( 800 gram )
- 4 dl melk
- 2 eetlepels maizena
- Zout, nootmuskaat en paneermeel
Bereidingswijze van dit recept:
- Maak de bloemkool schoon, en snij deze in roosjes
- Kook de roosjes bloemkool met een beetje zout in 8 minuten beetgaar
- Leg de beetgare bloemkoolroosjes in een ovenschaal
- Breng de melk aan de kook
- Vermeng de maizena met een beetje koude melk
- En roer deze door de kokende melk zodat er een stevige saus ontstaat
- Maak de saus op smaak met een beetje zout en nootmuskaat
- Schenk de saus over de bloemkoolroosjes, strooi er een beetje paneermeel over
- Zet de schaal 35 minuten in een voorverwarmde oven van 18o o C
Serveertip:
- Serveer gegratineerde bloemkool met aardappelpuree
- Gebruik voor de variatie eens kaassaus
- Bloemkool met kerriesaus lekker pittig
Categorie: Groentebereidingen
Ingrediënten: bloemkool, maizena, melk, nootmuskaat, paneermeel
Was het lekker? Deel dit recept: