Gegratineerde bloemkool

Bereidingstijd: 45 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 1 grote bloemkool ( 800 gram )
  • 4 dl melk
  • 2 eetlepels maizena
  • Zout, nootmuskaat en paneermeel

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Maak de bloemkool schoon, en snij deze in roosjes
  2. Kook de roosjes bloemkool met een beetje zout in 8 minuten beetgaar
  3. Leg de beetgare bloemkoolroosjes in een ovenschaal
  4. Breng de melk aan de kook
  5. Vermeng de maizena met een beetje koude melk
  6. En roer deze door de kokende melk zodat er een stevige saus ontstaat
  7. Maak de saus op smaak met een beetje zout en nootmuskaat
  8. Schenk de saus over de bloemkoolroosjes, strooi er een beetje paneermeel over
  9. Zet de schaal 35 minuten in een voorverwarmde oven van 18o o C

Serveertip:

Categorie: Groentebereidingen
Ingrediënten: , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *