Gestoofde appeltjes

Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 250 gram gedroogde appeltjes
  • 50 gram suiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 eetlepel aardappelmeel

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Zet de gedroogde appeltjes in ruim water 12 uur in de week
  2. Kook de gewelde appeltjes met de suiker in 15 minuten bijna gaar
  3. Haal de appeltjes met een schuimspaan uit het kookvocht
  4. Roer de kaneel erdoor, vervolgens aan de kook brengen
  5. Bind het kookvocht af met aardappelmeel die aangemaakt is met een beetje koud water
  6. Doe vervolgens de appeltje terug in het gebonden kookvocht

Serveertip:

  • Gestoofde appeltjes kunnen zowel warm als koud gegeten worden
  • Voeg als laatste een beetje rozijnen toe voor de verandering

Categorie: Groentebereidingen
Ingrediënten: , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *