Bereidingstijd: 30 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 250 gram gedroogde appeltjes
- 50 gram suiker
- 2 theelepels kaneel
- 1 eetlepel aardappelmeel
Bereidingswijze van dit recept:
- Zet de gedroogde appeltjes in ruim water 12 uur in de week
- Kook de gewelde appeltjes met de suiker in 15 minuten bijna gaar
- Haal de appeltjes met een schuimspaan uit het kookvocht
- Roer de kaneel erdoor, vervolgens aan de kook brengen
- Bind het kookvocht af met aardappelmeel die aangemaakt is met een beetje koud water
- Doe vervolgens de appeltje terug in het gebonden kookvocht
Serveertip:
- Gestoofde appeltjes kunnen zowel warm als koud gegeten worden
- Voeg als laatste een beetje rozijnen toe voor de verandering
Categorie: Groentebereidingen
Ingrediënten: aardappelmeel, appels, kaneel, suiker
Was het lekker? Deel dit recept: