Koolraap met peterseliesaus

Bereidingstijd: 35 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 800 gram koolraap ( netto gewicht )
  • Groentebouillon  (van een tablet )
  • 3 dl melk
  • 2 eetlepels maizena
  • Klein bosje peterselie
  • Zout en nootmuskaat

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Schil de koolraap, en snij deze in blokjes of reepjes
  2. Kook de  reepjes of blokjes koolraap in 20 minuten gaar in groentebouillon
  3. Breng de melk aan de kook
  4. Vermeng de maizena met een beetje koude melk
  5. En roer dit door de kokende melk, totdat het gebonden is tot sausdikte
  6. Maak het sausje op smaak met nootmuskaat en een klein beetje zout
  7. Hak de peterselie fijn en vermeng dit door het sausje
  8. Doe het sausje door de gaar gekookte koolraap
  9. Nog even goed door verhitten

Serveertip:

Categorie: Groentebereidingen
Ingrediënten: , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *