Bereidingstijd: 35 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 800 gram koolraap ( netto gewicht )
- Groentebouillon (van een tablet )
- 3 dl melk
- 2 eetlepels maizena
- Klein bosje peterselie
- Zout en nootmuskaat
Bereidingswijze van dit recept:
- Schil de koolraap, en snij deze in blokjes of reepjes
- Kook de reepjes of blokjes koolraap in 20 minuten gaar in groentebouillon
- Breng de melk aan de kook
- Vermeng de maizena met een beetje koude melk
- En roer dit door de kokende melk, totdat het gebonden is tot sausdikte
- Maak het sausje op smaak met nootmuskaat en een klein beetje zout
- Hak de peterselie fijn en vermeng dit door het sausje
- Doe het sausje door de gaar gekookte koolraap
- Nog even goed door verhitten
Serveertip:
- Serveer koolraap met peterseliesaus, gewoon met een gekookte aardappel
- Serveer een hamlapje bij de koolraap met peterseliesaus
Categorie: Groentebereidingen
Ingrediënten: groentebouillon, koolraap, maizena, melk, nootmuskaat, peterselie
Was het lekker? Deel dit recept: