Bereidingstijd: 25 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 800 gram spruitjes
- 2 zure appels ( b.v goudrenetten )
- Zout, kaneel en suiker
- 4 eetlepels rozijnen
- Boter
Bereidingswijze van dit recept:
- Zet de rozijnen 1 uur in koud water
- Maak de spruitjes schoon, en kook deze met zout in 10 a 15 minuten beetgaar
- Snij de appel in blokjes, giet het water van de rozijnen
- De boter in een pan verhitten, bak hierin de blokjes appel met kaneel en suiker
- Als laatste de beetgare spruitjes omscheppend meebakken totdat deze goed heet zijn
Serveertip:
- Als laatste een klontje roomboter toevoegen
- Serveer spruitjes met appel en rozijnen met aardappelpuree en wildragout
Categorie: Groentebereidingen
Ingrediënten: appels, bruine suiker, kaneel, rozijnen, spruitjes
Was het lekker? Deel dit recept: