Fou yong hai

Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 8 eieren
  • 200 gram champignons
  • 200 gram uien
  • 200 gram prei
  • 100 gram wortel

Voor de saus:

  • Zout, peper, ketoembar, djahé en djinten
  • 2 dl tomatenketchup
  • Sambal
  • 2 dl kippenbouillon ( water met een bouillonblokje )
  • Olijfolie en maizena

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Snij  de groente ( niet te fijn ) goed wassen, en uitlaten lekken op een vergiet
  2. Klop de eieren los
  3. Wok de groente in een beetje olijfolie
  4. Voeg het los geklopte ei erdoor, en laat dit stollen
  5. Maak de saus met alle ingrediënten zoals boven aangegeven
  6. Gebruik kruiden naar behoefte
  7. Vermeng de saus met de fou yong hai
  8. Indoen nodig iets afbinden met maizena

Serveertip:

Serveer Fou yong hai met rijst of met nasi goreng

Categorie: Kip- en eiergerechten
Ingrediënten: , , , , , , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *