Bereidingstijd: 30 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 4 stuks parelhoen filet van 150 gram
- zout, peper, paprikapoeder, olie
- 75 gram roomboter
- Bloem
Benodigdheden voor de saus.
- 1/2 liter wildfond
- 2 dl rode port
- 1 dl kookroom
- 25 gram boter
- 50 gram rozijnen
- 2 sjalotjes
- Tijm
- Basilicum
Bereidingswijze van dit recept
- Fruit de fijn gesneden sjalotjes in de boter,
- Doe de wildfond en de port in een pan, en breng deze aan de kook.
- Laat deze 10 minuten inkoken
- Voeg de gefruite sjalotjes en de rozijnen toe.
- Laat de saus 10 minuten op een zacht vuurtje staan
- Wrijf de parelhoen filets in met het zout, peper en paprika, en smeer deze in met olie.
- Druk deze aan beide kanten in de bloem
- Bak de filets zachtjes aan in de roomboter, tot deze goudbruin en gaar zijn.
- Maak de saus verder op smaak iets tijm en basilicum
- Voeg als laatste de kookroom toe, en serveer deze bij de parelhoen filet
Serveertip:
- Serveer de parelhoen filet met rode portsaus bij zuurkool.
Categorie: Kip- en eiergerechten
Ingrediënten: bloem, olie, paprikapoeder, parelhoen, roomboter
Was het lekker? Deel dit recept: