Parelhoenfilet met rode portsaus

Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 4 stuks parelhoen filet van 150 gram
  • zout, peper, paprikapoeder, olie
  • 75 gram roomboter
  • Bloem

Benodigdheden voor de saus.

  • 1/2 liter wildfond
  • 2 dl rode port
  • 1 dl kookroom
  • 25 gram boter
  • 50 gram rozijnen
  • 2 sjalotjes
  • Tijm
  • Basilicum

Bereidingswijze van dit recept

  1. Fruit de fijn gesneden sjalotjes in de boter,
  2. Doe de wildfond en de port in een pan, en breng deze aan de kook.
  3. Laat deze 10 minuten inkoken
  4. Voeg de gefruite sjalotjes en de rozijnen toe.
  5. Laat de saus 10 minuten op een zacht vuurtje staan
  6. Wrijf de parelhoen filets in met het zout, peper en paprika, en smeer deze in met olie.
  7. Druk deze aan beide kanten in de bloem
  8. Bak de filets zachtjes aan in de roomboter, tot deze goudbruin en gaar zijn.
  9. Maak de saus verder op smaak iets tijm en basilicum
  10. Voeg als laatste de kookroom toe, en serveer deze bij de parelhoen filet

Serveertip:

  • Serveer de parelhoen filet met  rode portsaus bij zuurkool.

Categorie: Kip- en eiergerechten
Ingrediënten: , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *