Bitterkoekjespudding

Bereidingstijd: 20 minuten

Benodigdheden voor dit recept:

  • 8 dl melk
  • 150 gram bitterkoekjes
  • 75 gram suiker
  • 50 cc kirsch of amandel likeur ( Amaretto )
  • 70 gram custard poeder
  • 1/2 theelepel kaneel poeder

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Snij de bitterkoekjes in kleine stukjes, en laat deze in de kirsch of de amandel likeur drenken
  2. Maak de custard poeder aan met een klein beetje koude melk
  3. Kook de melk met de suiker, en doe het custard papje erbij
  4. Aan de kook brengen, en van het vuur nemen
  5. Roer de gedrenkte bitterkoekjes en het 1/2 theelepeltje kaneel erdoorheen
  6. Schenk de hete bitterkoekjes pudding in een nat gemaakte puddingvorm
  7. Afdekken met huishoudfolie ( voorkomt velvorming )
  8. En laat deze 12 uur op een koele plaats opstijven
  9. Vervolgens de pudding op een schaal storten

Serveertip:

  • Garneer bitterkoekjespudding af met een toefje slagroom
  • Serveer er chocoladesaus bij, dat maakt de pudding echt af

Categorie: Nagerechten
Ingrediënten: , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *