Bereidingstijd: 20 minuten
Benodigdheden voor dit recept:
- 8 dl melk
- 150 gram bitterkoekjes
- 75 gram suiker
- 50 cc kirsch of amandel likeur ( Amaretto )
- 70 gram custard poeder
- 1/2 theelepel kaneel poeder
Bereidingswijze van dit recept:
- Snij de bitterkoekjes in kleine stukjes, en laat deze in de kirsch of de amandel likeur drenken
- Maak de custard poeder aan met een klein beetje koude melk
- Kook de melk met de suiker, en doe het custard papje erbij
- Aan de kook brengen, en van het vuur nemen
- Roer de gedrenkte bitterkoekjes en het 1/2 theelepeltje kaneel erdoorheen
- Schenk de hete bitterkoekjes pudding in een nat gemaakte puddingvorm
- Afdekken met huishoudfolie ( voorkomt velvorming )
- En laat deze 12 uur op een koele plaats opstijven
- Vervolgens de pudding op een schaal storten
Serveertip:
- Garneer bitterkoekjespudding af met een toefje slagroom
- Serveer er chocoladesaus bij, dat maakt de pudding echt af
Categorie: Nagerechten
Ingrediënten: amandel likeur, bitterkoekjes, custardpoeder, kaneelpoeder, kirsch, melk, suiker
Was het lekker? Deel dit recept: