Caramelvla

Bereidingstijd: 15 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 9 dl melk
  • 1 dl room
  • 100 gram suiker
  • 50 gram custardpoeder

Bereidingswijze van dit recept:

  1. De custardpoeder met een beetje koude melk aanmaken
  2. De suiker in een pan met een dikke bodem verhitten
  3. Roeren en verhitten tot en een lichtbruine karamel ontstaat
  4. De pan van het vuur nemen, de koude melk voorzichtig bij de hete karamel gieten
  5. De pan op het vuur zetten, en de inhoud aan de kook brengen
  6. Voeg de aangemaakte custard er al roerend doorheen
  7. Als dit kookt de room toevoegen
  8. De karamelvla aflaten koelen in een bak met koud water
  9. Af en toe roeren om velvorming te voor komen

Serveertip:

  • Serveer karamelvla met vanillesaus
  • En u beschikt over een heerlijk toetje

Categorie: Nagerechten
Ingrediënten: , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

2 reacties op Caramelvla

  1. Daantje op 16 mei 2017 om 09:54

    Goedemorgen,

    Dit lijkt mij een heerlijk recept, maar voor hoeveel personen is dit recept?

    Mvg Daantje

    • Koos op 19 mei 2017 om 19:32

      Alle recepten op deze website zijn voor 4 personen
      De porties zijn hiervoor ruim bemeten
      Hartelijke groet, Koos

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *