Bereidingstijd:40 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 2 sinaasappels
- 4 dl melk
- 75 gram suiker
- 50 gram rozijnen
- 50 gram bitterkoekjes
- 50 gram gember of sukade
- 8 gram poeder gelatine
- 2 dl slagroom
- 1 dl water
Bereidingswijze van dit recept:
- Was de sinaasappels, en rasp de schil van de vruchten
- Pers de sinaasappels uit, en doe het sap met de snippers in een pan
- En breng dit aan de kook met de suiker
- Week de poedergelatine in 1 dl warm water
- Breng de melk aan de kook, en roer de opgeloste gelatine erdoor
- Laat dit afkoelen tot het gaat geleren ( lobbig dik worden )
- Klop ondertussen de slagroom stijf
- Vermeng stijf geworden massa met, de sinaasappelsap, rozijnen, bitterkoekjes en gember of sukade
- Als laatste de stijfgeklopte slagroom erdoor roeren
- Giet dit in een nat gemaakte puddingvorm
- Na 24 uur de kerstpudding lossen op een schaal ( maak de vorm warm onder de warme kraan )
Serveertip:
- Serveer kerstpudding met chocolade kerst garnering
Categorie: Nagerechten
Ingrediënten: bitterkoekjes, gember, melk, roomboter, sinaasappels, slagroom, suiker, suikerstroop, water
Was het lekker? Deel dit recept: