Kerstpudding

Bereidingstijd:40 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 2 sinaasappels
  • 4 dl melk
  • 75 gram suiker
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram bitterkoekjes
  • 50 gram gember of sukade
  • 8 gram poeder gelatine
  • 2 dl slagroom
  • 1 dl water

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Was de sinaasappels, en rasp de schil van de vruchten
  2. Pers de sinaasappels uit, en doe het sap met de snippers in een pan
  3. En breng dit aan de kook met de suiker
  4. Week de poedergelatine in 1 dl warm water
  5. Breng de melk aan de kook, en roer de opgeloste gelatine erdoor
  6. Laat dit afkoelen tot het gaat geleren ( lobbig dik worden )
  7. Klop ondertussen de slagroom stijf
  8. Vermeng stijf geworden massa met, de sinaasappelsap, rozijnen, bitterkoekjes en gember of sukade
  9. Als laatste de stijfgeklopte slagroom erdoor roeren
  10. Giet dit in een nat gemaakte puddingvorm
  11. Na 24 uur de kerstpudding lossen op een schaal ( maak de vorm warm onder de warme kraan )

Serveertip:

  • Serveer kerstpudding met chocolade kerst  garnering

Categorie: Nagerechten
Ingrediënten: , , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *