Roomrijst met warme kersen

Bereidingstijd: 45 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 7 dl melk
  • 150 gram dessert rijst
  • 75 gram suiker
  • 2 dl slagroom
  • 1 vanillestokje

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Snij het vanillestokje over de lengte open
  2. Breng de melk aan de kook met het vanillestokje
  3. Voeg de rijst toe, en kook deze onder voortdurend roeren gaar in ± 30 minuten
  4. Voeg de suiker toe vervolgens het vanillestokje eruit halen
  5. Laat dit alles afkoelen
  6. Klop de slagroom stijf, en spatel deze door de afgekoelde roomrijst

Serveertip:

  • Serveer de roomrijst met warme kersen
  1. 1 potje kersen op sap verwarmen in een pannetje
  2. Iets afbinden met een eetlepel aardappelmeel aangemaakt met een beetje koud water
  3. Voor de Bourgondiërs een beetje rode port erbij doen

Categorie: Nagerechten
Ingrediënten: , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *