Bereidingstijd: 45 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 7 dl melk
- 150 gram dessert rijst
- 75 gram suiker
- 2 dl slagroom
- 1 vanillestokje
Bereidingswijze van dit recept:
- Snij het vanillestokje over de lengte open
- Breng de melk aan de kook met het vanillestokje
- Voeg de rijst toe, en kook deze onder voortdurend roeren gaar in ± 30 minuten
- Voeg de suiker toe vervolgens het vanillestokje eruit halen
- Laat dit alles afkoelen
- Klop de slagroom stijf, en spatel deze door de afgekoelde roomrijst
Serveertip:
- Serveer de roomrijst met warme kersen
- 1 potje kersen op sap verwarmen in een pannetje
- Iets afbinden met een eetlepel aardappelmeel aangemaakt met een beetje koud water
- Voor de Bourgondiërs een beetje rode port erbij doen
Categorie: Nagerechten
Ingrediënten: aardappelmeel, dessertrijst, melk, slagroom, suiker, vanillestokjes
Was het lekker? Deel dit recept: